MarmaFysio

MarmaFysio

Rug- en nekcorrecties is onderdeel van MarmaFysio, dat een therapievorm is, waarbij Indiase drukpunt massage (marma) wordt gecombineerd met gewrichtsmanipulatie en oefentherapie uit de fysiotherapie. Hierdoor wordt er tegelijk ingespeeld op gewrichten, spieren en bewegingsgedrag. Dit zorgt voor een optimale en totale aanpak van klachten. Deze vorm van therapie is vooral geschikt voor mensen met rug- en nekklachten.

Hoe ziet uw behandeling eruit?

Een behandeling bestaat uit twee onderdelen:

marma

  • Marma therapie. Dit is een vorm van drukpunt massage. Door middel van marma’s (drukpunten) op het lichaam te zoeken waar een energie blokkade zit, en deze te behandelen, vindt betere doorstroming plaats. Hierdoor kunt u zich soepeler en vrijer bewegen. Deze marma’s worden vaak met triggerpoints vergeleken. Dit zijn lokale verhardingen in spieren die voor veel klachten kunnen zorgen.
  • Manuele verrichtingen en/of oefentherapie. Manuele verrichtingen zijn handelingen waarbij de therapeut de cliënt aanraakt . In dit geval gaat het om het manipuleren van  gewrichten. Bij oefentherapie worden door middel van oefeningen zaken als coördinatie, stabiliteit, kracht en conditie verbeterd. Deze technieken komen uit de fysiotherapie

Oefentherapie bestaat uit het meegeven van bewegingsadviezen. Hierbij worden oefeningen uit de yoga gecombineerd met houdingscorrectie. Oefentherapie wordt tot een minimum beperkt, aangezien men vaak geen zin heeft in ellenlange oefenreeksen. Alleen datgene wat de behandeling aanvult en zorgt voor langdurige resultaten wordt als oefentherapie meegegeven.

Dit consult kost 70,00 euro (kan ( gedeeltelijk) vergoed worden door uw zorgverzekeraar, afhankelijk van uw polis)

Over uw therapeut

Jayant Makhan is fysiotherapeut, marmatherapeut , Ayurvedic practitioner en gediplomeerd echografist. Ayurveda is een holistische natuurgeneeswijze waarbij niet de klacht maar de hele mens centraal staat. Als ayurvedic practitioner gebruikt hij deze geneeswijze om zijn clienten in zijn geheel te bekijken en therapieen en adviezen te geven die inspelen op de gehele gezondheids toestand. Als fysiotherapeut kijkt hij iets meer klachtgericht naar zijn clienten. volgens Jayant bestaat de beste behandeling bestaat uit het combineren van deze twee visies. daarom worden bij MarmaFysio klachten aan het bewegingsapparaat gecombineerd met het verbeteren van de gehele gezondheid en ontspanning.

Vergoeding

Indien u aanvullend bent verzekerd komt u in aanmerking voor vergoeding.

voor informatie kunt u:

bellen    0343-421262

mailen  info@jade-health.nl

Lees de ervaring van één van de cliënten:

Jarenlang had ik last van spanningen in mijn nek en schouders. Stijve spieren en regelmatig ook spierpijn gaven een zeurende spanning, niet alleen als ik veel in dezelfde houding had zitten werken achter een computer, maar ook in de auto en zelfs als ik in bed lag. Ik zocht verlichting bij yoga, vaker naar de sauna, andere zithouding, het hielp allemaal een beetje, veelal slechts van korte duur. Bij een consult bij Jade bleek al snel dat mijn bekken, ruggenwervels en schouders niet mooi recht stonden en voor disbalans zorgden. Al na een paar intensieve behandelingen is mijn bovenlichaam veel beter in balans. Het gevolg is dat ik veel minder last van spanningen heb en sneller opmerk als ik niet goed zit (benen over elkaar geslagen is uit den boze).

Inmiddels volstaat het om gewrichten en spieren in mijn bekken en bovenlichaam elke paar maanden te laten controleren en eventueel te corrigeren. Al met al voel ik me prettiger en voel ook beter aan hoe ik inspanning en ontspanning kan afwisselen.