Opleiding Ayurvedische Massage met Yoga

Zodra deze opleiding van start gaat geven we dit hier aan.

Indien u geïnteresseerd bent in het volgen van een individuele opleiding, neem dan contact met ons op.

Opleiding Ayurvedische Massage 

Door onze ( 18) jarenlange ervaring met het geven van opleidingen en trainingen in binnen- en buitenland hebben wij een opleiding samengesteld die aansluit bij de westerse mens en de Nederlandse praktijk. De opleiding is vooral praktisch opgezet, waardoor je al snel met het geleerde aan de slag kunt. De opleiding is zo samengesteld dat de theorie samengaat met de aangeboden praktijk. Hierdoor is de student actief aan het leren.

Het doel van de opleiding

Mensen opleiden tot zelfstandig Ayurvedisch massagetherapeut. 80% van de opleidingstijd wordt besteed aan het aanleren van de authentieke Ayurvedische massagevormen. U leert diverse technieken waarmee u kunt combineren en zodoende een op de persoon afgestemde (Vata, Pitta, Kapha) massage kunt geven. De overige 20% van de opleidingstijd wordt aan theorie (voornamelijk d.m.v. e-learning) en yoga besteed.

Rückenmassage

Het jaar bestaat uit 9 opleidingsdagen en 1  examendag.

Lesdag en tijd: De lessen vinden plaats op zaterdagen. 2 zaterdagen van 12.00 tot 18.00 uur en de rest van de zaterdagen van 12.00 tot 16.00 uur.

Lesdata: volgen

Kosten: € 990,– (waarvan 150,- inschrijfgeld).

Leslocatie: Yogapoint Vleuten, Kees Valkensteinlaan 4, 3451 CJ Utrecht.

Docent: Jayant Makhan. Jayant geeft deze opleiding al 10 jaar. Hij is Fysiotherapeut en heeft ook Ayurveda gestudeerd en als Ayurvedische therapeut gewerkt.

Voor meer informatie: rugtotaal@gmail.com.

Wat anderen zeggen van onze opleiding Ayurvedische Massage:


Toen ik met de opleiding begon, had ik geen enkele ervaring met massage. Ik had dan ook echt niet verwacht dat ik in zo’n korte periode een goede volledige massage kon geven en dat ik het zo leuk vond om te doen.


Ik vond de theorie heel inspirerend en duidelijk verteld. Ik vond hierin veel herkenning bij mezelf en mijn omgeving. De yogalessen hebben me geholpen bij de massage. Ik had een betere ademhaling en kon meer kracht in mijn massage brengen. De massagetechnieken worden duidelijk uitgelegd en veel geoefend. Ik vond de opleiding erg goed en de heerlijke soep tijdens de lunch een traktatie!


Met de opleiding van Jade heb ik nu al een aantal jaren een eigen praktijk als massagetherapeut. Ik heb een goede basis gekregen tijdens de opleiding en het fijne is dat ik nog steeds met vragen bij de mensen van Jade terecht kan.


Nu ik begonnen ben aan een opleiding voor Ayurvedic Practioner, besef ik hoeveel ik van jullie in 1 jaar heb geleerd. Ik heb daar echt waardering voor en mijn hartelijke dank.


Het leuke van studeren bij Jade is dat je echt merkt dat de docenten nog steeds in de praktijk werkzaam zijn. Ze kunnen veel praktijkvoorbeelden geven en bijvoorbeeld tijdens de praktijklessen van Jayant wordt er voortdurend op je houding gelet. Dat is fijn, want Ayurvedische massage is een krachtige massage, maar het is niet de bedoeling dat je alle kracht uit je handen en armen haalt. Jayant laat zien hoe je, je hele lichaam hiervoor kunt gebruiken. Kost veel minder energie!. Frieda kan de theorie met veel enthousiame, maar ook heel duidelijk over brengen, zodat je het echt begrijpt en de yogalessen van Chan zijn naast erg leerzaam ook leuk. Je merkt dat hij al zoveel ervaring heeft in het lesgeven. Zijn motto is: naar je buik ademen, dan komt alles goed! Een hele fijne opleiding.


Daarnaast geven we regelmatig bijscholingen om de kennis en vaardigheden uit te breiden en op peil te houden.