Paneer
Benodigdheden (4 personen):
– 2 liter volle melk
– 1 liter volle yoghurt
– (eventueel) ½ citroen of ½ theelepel azijn
– 1 teentje knoflook
– ½ (rode) ui
– 1 cm gember (of ½ gemberpoeder)
– ½ eetlepel massala (kerrie)
– olie
– zout
– vergiet
– kaasdoek/ theedoek
Bereiding:
Breng de melk aan de kook en voeg de yoghurt toe totdat het gaat schiften. Wanneer dit niet gebeurt voeg dan de halve citroen of de azijn toe totdat dit wel gebeurt.
Giet vervolgens alles door de vergiet zodat alleen de kaas overblijft. Leg de kaas op het doek en maak er een platte koek van zodat het kan uitlekken en indrogen. Zet er iets zwaars op (bijv. een pan met water) om het te laten indikken.
Als het meeste vocht uit is gelekt, kan de kaas in blokjes gesneden worden. Doe de kaas in een pan met een beetje olie.
Bak de ui, knoflook, gember in olie en voeg zout naar smaak toe. Voeg eventueel ook massala toe.