De voordelen van gember

Ayurveda en de Chinese geneeskunde adviseert het gebruik van gember al vele duizenden jaren, vanwege zijn genezende werking en ter voorkoming van ziektes.
Het stimuleert de energie en de bloedcirculatie en activeert de spijsvertering en het metabolisme.

Hoe gebruik je gember?gember
1. Om het immuunsysteem te versterken: Kook een stukje verse gember van een centimeter in water samen met twee stuks kruidnagel. Laat het geheel afkoelen en pers er dan een halve limoen in uit.

2. Bij verkoudheid: Neem een flink stuk gember ter grootte van je wijsvinger. Snij het in stukjes en kook het samen met 1/2 theelepel venkelzaad. Laat het geheel 3 minuten koken en drink het de gehele dag door.

3. Bij pijnen en zwellingen: Rasp 2 cm gember en 1 stuk serehwortel en maak er een pasta van. Leg het op de pijnlijke of gezwollen plek en doe er een verband om heen. Laat het geheel ongeveer twee uur zitten.

4. Voor een goede nachtrust en ter versterking van de zenuwen: Zet wat melk op en doe er 1 stukje gember van een cm in plakjes er bij samen met 1/8 theelepel curcuma, 1/2 theelepel nootmuskaat en laat het geheel koken. Laat het even afkoelen en doe er een theelepel honing bij. Drink dit voor het slapen gaan.

5. Om de eetlust op te wekken: Kauw regelmatig op een stukje gember en voeg het elke dag toe aan het eten.

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail
rssyoutube